Skip to content

Expositie van Kunst+

expositie van Kunst+ in de Remonstrantse kerk

Van 2 november t/m 26 december exposeert Kunst+ in de Remonstrantse kerk aan de Voorstraat 35 te Sommelsdijk.

De opening is op zaterdag 2 november om 14.30 uur – inloop vanaf 14.00 uur.

KunstPlus is een vereniging die een platform biedt aan professionele kunstenaars om zich op Goeree-Overflakkee te presenteren en te exposeren. Voor meer informatie zie de website Kunstplus.nu

Vier leden van deze vereniging laten werk zien.

Leo van den Bos: Zijn beelden ontstaan op het snijvlak van abstract en figuratie. Steen, hout, staal, beton en brons zijn de materialen waarin de beelden gestalte krijgen.

Joep Luijckx: De geëxposeerde foto’s zijn gemaakt op Schouwen Duiveland ergens langs de kant van de weg. Het zijn vervreemde abstracte landschappen. Het komt maar zelden voor dat je zo’n boeiende locatie vindt met geweldige weersomstandigheden.

Theo Mastenbroek: Hij is een “klassiek” fotograaf: het beeld zien en ter plaatse de foto componeren spreekt hem meer aan dan het later manipuleren van het beeld. In de loop van de jaren heeft hij alle technieken, van dia en zelf afdrukken in de donkere kamer van zwart-wit en kleurenfoto’s tot de huidige digitale fotografie gebruikt.

Foke Stribos: Met brede kwaststreken en/of plamuurmes schildert hij kleur, vorm en ritme. Thema’s vindt hij in de natuur, de bijbel, het schilderplezier zelf en de reflectie daarop. Zo creëert hij zijn werken van acryl met zand of olieverf (soms met zand vermengd) op doek of paneel en schept hierbij een geabstraheerde werkelijkheid, thematisch en ook grenzend aan realisme.

U bent van harte welkom bij deze expositie elke woensdagochtend van 10.00 – 12.00 uur, op de zaterdagen tussen 14.00 – 16.00 uur. Elke zaterdag is er om 14.30 uur een introductie door een van de kunstenaars. En na de kerkdienst op zondag (vanaf 11.00 uur tot ongeveer 12.00 uur) of op verzoek (even aanbellen bij de fam. Schrier die boven de kerk woont).

EXPO 2024
LAMBERTUSKERK
KERKLAAN 4 RAAMSDONK
ZATERDAG 28 SEPT. EN ZONDAG 29 SEPT. VAN 11.00 UUR TOT 17.00 UUR

Fg de Huiskamer bestaat uit 11 enthousiaste -misschien wel fanatieke-fotografen. ledere fotograaf focust zich op verschillende gebieden binnen de fotografie. Bijeenkomsten zijn 1x per maand en hebben één thema: bespreken van foto,s. De voortgang van diverse projecten wordt toegelicht, besproken en bekritiseerd.

Jaarlijks presenteren de leden tijdens een expositie hun beste werk. Dit jaar vindt deze, wederom, plaats in de prachtige locatie:

LAMBERTUSKERK te RAAMSDONK.

Gelegen direct aan de kruising van de A 59 / A 27 bij Raamsdonkveer. Parkeren is vrij, openbaar vervoer moeilijk.

Back To Top